Saatiin keräysapua jo heti
tiistai iltana, ranskalainen tyttö ja poika. Ne oli vasta tullu Australiaan viisi
päivää ennen tänne tuloa. Tosi mukavia! Tytön isällä on ranskassa omena ja
päärynä farmi, joten se on tehnyt tällästä työtä jo pienestä pitäen.
Yksi viikko keräystä jo takana ja
saatiin kolme kuormalavallista lähetettyä Sydney:n myyntiin ja loput pariskunta
myi itse Brisbanessa markkinoilla nyt viikonloppuna.
Avokadot laitetaan keräyksen
jälkeen koneeseen missä pyörii samantapaisia harjoja kuin autopesulassa, jotka
kiillottaa kuoren ja tekee siten siitä mahdollisimman herkullisen näköisen. Sen
jälkeen kone lajittelee ne punaisiin isoihin ”ämpäreihin”. Ne pitäisi mennä
koon mukaan, eri kokoiset eri paikkaan mutta se ei oikein toimi. Ämpäreistä me
sitten otetaan avokado kerrallaan ja katsotaan onko se 1, 2 vai 3 laatua eli
onko lommoja, naarmuja tai reikiä. 1 laatuiset lajitellaan koon mukaan
pahvilaatikoihin, jotka sitten lähetetään Sydney:n. 2 laatuiset myydään
markkinoilla ja 3 laatuisia annetaan markkinoilla ilmaiseksi vakkari
asiakkaille, tutuille ja sukulaisille tai syödään itse.
Sydney:n meneviin avokadoihin pitää laittaa tarra, josta näkee että avocadot on kotimaisia.
Saadaan syödä nyt itsekin niin paljon avokadoja kun
halutaan. Mun uusin herkku onkin paahtoleipä avokadolla ja juustolla. :)
Laitatko siihen leivän päälle avokadoa viipaleina vai miten? Ja sitten juustoa päälle? Vai soossaatko ne jotenkin?
VastaaPoistaUusia makuelämyksiä pohtiva äitisi. :)
Muussaan, vähän niinkun voitelen sen leivän sillä avokadolla vaarin tyyliin eli paksusti sitä :)
Poista