perjantai 13. syyskuuta 2013

Kakadun kansallispuisto

Kakadun kansallispuisto on Australian kuuluisimpia kansallispuistoja. Alue on 19 084 neliö kilometriä eli yhtä iso kuin Slovenia! Vietettiin siellä neljä päivää. Ensimmäisen päivän kohteena oli Gunlom vesiputous. Kuivalla kaudella tosin melkein kaikki Kakadun vesiputouset on sen verran kuivia, että varsinaista putousta ei ole. Ylhäältä kuitenkin löydettiin ihania pikkualtaita, joissa pääsi uimaan ja ihailemaan maisemia.




Tunnetuin putous alueella on eli Jim jim falls on noin 200 metriä korkea vesiputous. Mentiin kävellen tällä kertaa putouksen juurelle, josta löydettiin valkoinen hiekkaranta ja aivan upea uimapaikka. Molemmille vesiputouksille pääsee ainoastaan kuivalla kaudella, sadekautena ainoa mahdollisuus nähdä putoukset on ilmasta helikopterilla. Tulvat katkaisee tiet ja veden mukana tulee myös krokotiilejä, joten sinne olisi liian vaarallista mennä. Toisin sanoen, vesiputoksia ei voi ikinä nähdä maasta niin, että niistä virtaisi vettä.

Vesi oli aivan peilikirkasta!



Varaani paistatteli päivää myös siellä


Kakadu on tunnettu Aboriginaalien kalliotaiteesta. Käytiin niitä ihailemassa Nourlangie ja Ubirr nimisissä paikoissa. Siellä oli ilmaisia “tarinatuokioita”, missä puistonvartija kertoi jotain historiasta, luonnosta, Aboriginaaleista jne. Yritettiin mennä mahdollisimman moneen, koska kaikesta saa enemmän irti, kun on joku kertomassa jotain katselun lisäksi.






Näkymät Ubirr:n näköalapaikalta
Nähtiin matkalla myös muutamia tarkoituksellisia metsäpaloja. Monessa paikassa täällä on tapana polttaa alueita “kylmänä” kautena. Se edesauttaa uusien kasvien kasvua, poistaa rikkaruohot sekä estää tulen leviämistä jos kuumalla kaudella syttyy metsäpalo. (+kaiken hiekkatiellä ajamisen jälkeen auto on ulkoa ja sisältä aivan punainen!)




Viimeisenä päivänä pysähdyttiin katsomaan East alligator joen varteen, kun nousuveden aikaan veden mukana virtaa paljon kaloja ja krokotiilit kerääntyy saalistamaan. Nähtiin ensimmäinen suolavesi kroko eli suistokrokotiili! Vaikka englanniksi niiden nimi on suolavesi kroko, ne voi elää myöskin makeissa vesissä. Makeanveden krokot eli australiankrokotiilit elää vain makeissa vesissä.


Näitä kylttejä näki paljon, käveltiin kyllä niin tarkkana aina jos oli vettä lähellä!


2 kommenttia:

  1. Voi mahdoton mitä maisemia!! Mitkä ovat nyt lämpötilat päivisin ja öisin?
    Äiti

    VastaaPoista
  2. Nyt on ollut päivisin reilu 30, parhaillaan kai 37 astetta ja öisin kylmimmillään noin 24 astetta, yksi yö piti hetkeksi laittaa jopa vähän peittoa päälle :)

    VastaaPoista

Matka