keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Neljä päivää matkaoppaana


Kaksi ekaa päivää tutustuttiin Brisbanen keskustan nähtävyyksiin. Käytiin kaupungin talon kellotornissa kattomassa miltä kaupunki näyttää 91 metrin korkeudesta.






Syötiin kiinalaista ruokaa Chinatownissa. Oli kyllä hyvää ja halpaa.



Southbankin puistoon keskelle kaupunkia on rakennettu hiekkaranta ja uima-allas.





Mount Coot-tha on Brisbanen korkein kukkula, ei tosin mikään kovin korkea, 287 metriä merenpinnan yläpuolella. Sieltä näkee melkein koko kaupungin.


Siellä alueella on myös paljon hyviä metsäreittejä, me käytiin kävelyllä katsomassa vanhaa kultakaivosta. Ei siitä kyllä paljoa mitään ollut jäljellä, joku pieni kolo vaan.




Kolmantena päivänä ajettiin Gold coastille, noin tunti alaspäin Brisbanesta. Käytiin syömässä avokadofarmin pariskunnan kanssa ja ajeltiin ympäri kaupunkia. Satoi melkein koko päivän, joten katseltiin maisemia lähinnä autosta.




Paluumatkalla pysähdyttiin pienessä maalaiskylässä kahvilla.


Viimeinen päivä vietettiin Australia zoon eläintarhassa. Nähtiin kymmeniä krokotiilejä, valtavia kilpikonnia, pelottavia käärmeitä, päästiin silittämään kenguruja ja koaloita ja ruokkimaan norsuja.













Lisäksi koettiin hengenvaarallisia tilanteita kun jouduttiin kiipeilemään korkeilla vuorten seinämillä ja tappelemaan krokotiilien kanssa. Selvittiin kuitenkin hengissä.




2 kommenttia:

  1. Voi että eikö Jesse ollenkaan huomannu kun Ari huusi jalka krokon suussa!? Oli teillä varmaan mukavat päivät kotiväen kanssa. Merja

    VastaaPoista
  2. Moi teille molemmille, olen seurannut teidän matkaa tiiviisti.Mutta ne isot hämähäkit, apua, hyvä kun pystyy kuvaa katsomaan. Hienoja keittiöitä ja kiveyksiä olette rakennelleet, kukat ja rikkaruohot ei ole menneet sekaisin. On hyvinkin karua maisemaa ja sitten taas vehreää. Kirjoittele Iina ahkerasti on hauska seurata mitä seuraavaksi keksitte.Hyvää Juhannusta teille, ei taida olla Australiassa juhannusta. terv.Tuula

    VastaaPoista

Matka