torstai 22. elokuuta 2013

Kuumat ilmat ja kylmät suihkut


Saarten jälkeen jatkettiin taas matkaa. Pysähdyttiin vielä nopeasti Townsville nimisessä kaupungissa kaupoilla ja pyykillä. Ensimmäistä kertaa ikinä käytiin itsepalvelu pesulassa. Oli kyllä hauska kokemus istuskella ja ootella kun pyykkikone ja kuivausrumpu hoiti homman.


Sen jälkeen lähdettiin ajamaan pikkuhiljaa kohti Australian keskustaa. Maisemat muuttuu koko ajan autiommiksi, karummiksi ja kuivemmiksi. Yövytään suurimmaksi osaksi tien varressa olevilla ilmaisilla lepopaikoilla. Osassa paikoissa on myös suihkut, yleensä jääkylmät sellaiset, mutta tuleepahan ainakin hetkeksi raikas olo täällä kuumuudessa.

Tiet on pelkkää suoraa.

Pahimmillaan sadekaudella toi silta on ollut 8 metriä veden pinnan alapuolella.


Löydettiin pieni lampi.


On kyllä jännä miten erilaiset maisemat voi olla samassa maassa. Vasta hetki sitten oltiin sademetsässä ja nyt on melkein pelkkää kuollutta heinää ja hiekkaa. Joetkin on aivan rutikuivia.

Australian Kordillieerit vuorijonoa

Joki


Seuraava pysähdys paikka oli pieni kylä nimeltä Julia creek. Oltiin luettu Jessen kanssa esitteistä, että siellä olisi rodeota. Viimeiset rodeot tällä kaudella oli kuitenkin ollut kaksi viikkoa sitten eli myöhästyttiin. Löydettiin kuitenkin onneksi halpa ulko uima-allas, johon mentiin pulikoimaan ja saatiin lämpimät suihkutkin. 




Ajettiin ohi myös Cloncurryn pikkukaupungista, jossa on mitattu Australian kaikista kuumin lämpötila ikinä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Matka