maanantai 19. elokuuta 2013

The Whitsundays



Perjantaina saavuttiin Airlie beach nimiseen turistikaupunkiin. Koko paikka täynnä reissaajia bilettämässä. Ainoo syy minkä takia haluttiin mennä edes koko paikkaan oli purjehdusretket Whitsunday saaren ympäristössä.  The Whitsundays saariin kuuluu 74 saarta ja se on osa isoa valliriuttaa. Whitsunday on ryhmän isoin saari. Varattiin meille kahden päivän retki eli lähdettiin lauantai aamuna ja tultiin takasin sunnuntai iltana. 

Meidän vene



Sisältä


Kartalta näkyy meidän reitti ja pysähdypaikat.





Ensimmäisenä päivänä tehtiin kaksi snorklaus/ranta stoppia. Nähtiin tosi paljon värikkäitä kaloja ja koralleja.



Toisena päivänä mentiin Whitsunday saarelle ja Whitehaven rannalle. Ranta on tunnettu sen hienosta valkoisesta hiekasta. Hiekka on 98% piidioksidia, jonka takia se on niin valkoista. Sillä voi myös kuulemma kiillottaa korut, joten testasin sitä mun rannekoruun, en tiä toimiko. Käveltiin saaren näköala paikkaan, josta näki koko rannan. Aivan mahtavat näkymät! Koko aamupäivä uitiin ja otettiin aurinkoa. 







Nähtiin myös matkavarrella pariin kertaa valaita kun ne kävi pinnalla hengittämässä. Ne on kyllä valtavia! Ei saatu niistä kuvaa kun ne oli niin nopeita ja aika kaukana.




Hulluimmat halusi vielä kokeilla hyppiä veneestä mereen. 



1 kommentti:

  1. No kyllä on ihanannäköistä ja makee paatti! Jotenkin tuo poika on niin luonnollisennäköinen tuolla vedessä, että on taitanut vauvasta asti uida! Ja valaitakin, huh, kyllä te taas olette kokeneet. Nauttikaa myös aavikolla... mamma

    VastaaPoista

Matka