perjantai 23. elokuuta 2013

Mount Isa


Keskellä ei mitään on kaivoskaupunki nimeltä Mount Isa. Vaikka se sijaitseekin täällä korvessa, se on pinta-alaltaan maailman laajin kaupunki, 40 000 neliökilometriä.
Täällä on myös Australian suurin suomalaisyhteisö.


Helsinkikin näkyy tossa

Museossakin oli suomalaisista juttua



Ensimmäinen nähtävyys mitä haluttiin mennä katsomaan oli toisen maailmansodan aikaan rakennettu maanalainen sairaala. Sitä ei kuitenkaan koskaan käytetty, koska Japani ei pommittanutkaan kaupunkia niinkuin pelättiin.





Kaupungin lähellä sijaitsee Australian tunnetuin fossiilien kaivuualue Riversleigh. Käytiin fossiilimuseossa katselemassa löytöjä ja sattumalta löysin itsekin jonkun luurangon, mikä tuuri!


Parasta oli kuitenkin kaivoskiertue. Oli tosi mielenkiintoista käydä maanalaisissa käytävissä ja nähdä kaivostöissä käytettäviä koneita ja työkaluja. Nähtiin myös muutamat koneet mitkä on tehty Suomessa ja kuultiin, että edelleen kaivoksissa työskentelee tosi paljon suomalaisia. Ei nähty tietenkään kuin pieni osa käytävistä. Siellä on kuulemma jossain muutama kauppakin. Olisipa hauska sanoa että on kaksi kilometriä maan alla olevassa ruokakaupassa töissä.


2 kommenttia:

  1. Kyllä te taas olette nähneet kaikkee, aika jännä paikka ja suomalaisiakin! Skypettäkää nyt joskus kun voitte, ikävä jo teitä kun ei ole kuullu ääntänne. JESSELLE isot halit ja onnittelut synttäreiden johdosta!
    mamma

    VastaaPoista
  2. Mahdottoman hienoja paikkoja! Ja mikä tuuri että vielä luurangonkin löysit! Upeeta! Mahtavaa! :D
    Koska siellä on jo huominen niin onnittelut Jesselle. <3
    Äiti

    VastaaPoista

Matka