torstai 17. lokakuuta 2013

Gibb river hiekkatie

Siitä matka jatkui Kimberleyn alueen läpi Gibb river road nimistä hiekkatietä pitkin. Sen sanotaan olevan Australian tunnetuimpia outback reittejä. Matkan varrella on vuoristoja, kansallispuistoja, vesiputouksia…

Aamu-uinnilla Bell rotkossa.
 
 

Nähtiin paljon isoja kenguruita tien varressa.


Nähtiin heti matkan alussa isoin pyörremyrsky mitä oon ikinä nähnyt. Pyöri hetken aikaa auton ympärillä, kunnes hävisi.



Tavattiin yhdellä leirintäpaikalla mukava turistiryhmä ja ne kutsui meidät mukaan retkelle Manning rotkoon. Lähdettiin aamulla aikaisin kävelemään sinne ja perille päästyä uitiin ja rentouduttiin hetki, jonka jälkeen lähdettiin takaisin jokea pitkin uiden. Pydähdeltiin aina välillä matkalla, ihailemaan nähtävyyksiä ja hengähtämään.

 
 

Tunnel creek:n kansallispuistossa on luola, mihin pääsee sisään kävelemään noin kilometrin päähän luolan suuaukosta. Mukaan piti ottaa taskulamput, koska sisällä on aivan pilkkopimeää. Luolassa asusteli satoja lepakoita ja ollaan myös aika varmoja, että siellä oli veden alla pieniä makean veden krokotiileja eli australiankrokotiileja, nähtiin välillä silmiä pälyilemässä veden alla. Oli kyllä hienoimpia paikkoja missä ollaan käyty.

 
 
 
 
 


Lisäksi käytiin ihailemassa Windjanan rotkoa. Se on tunnettu makeanveden krokotiileista, joita on joki pullollaan.

 
 
 
 
 
 


Tuhat kilometriä hiekkatietä takana ja tuloksena yksi räjähtänyt rengas sekä kolme paikattua reikää renkaissa. Sen verran tuli kokemusta renkaiden vaihdosta, että se käy Jesseltä jo aika sukkelaan.
 
 
 
 
 
 
 
Rengaskorjaamon penkkejä kuluttamassa.

3 kommenttia:

  1. Voi apua noita maisemia! Ihan huikeita. Olitteko ihan siis vieressä missä noi krokot ui?! On teillä mahtava reissu.

    VastaaPoista
  2. Oletteko aivan varmoja että noi krokotiilit tietää olevansa makeanvedenkrokoja? Kannattaisiko pysyä varmuudeksi vähän kauempana. :) Terveisin Äiti

    VastaaPoista
  3. Ei uitu tossa missä krokot oli. Ja ne tietää siitä olevansa makeanveden krokoja koska niillä on kapeampi pää.

    VastaaPoista

Matka