tiistai 26. marraskuuta 2013

Great ocean road

Victorian osavaltion ehdottomasti tunnetuin nähtävyys on Great ocean road, 243 kilometriä pitkä kiemurteleva rannikkotie.



Meille sattui tosi huono sää, satoi ja oli kymä, joten ei päästy nauttimaan matkanvarrella olevista hienoista rannoista yhtään. Haluttiin kuitenkin jotain tehdä, joten kysyttiin infopisteestä suosituksia sateiselle kelille. Sieltä meidät ohjattiin Kennett riverin alueelle, missä asuu paljon koaloita. Parasta oli, ettei tarvinnut nousta edes autosta ulos sateeseen, kun niitä oli tienvarren puut pullollaan.




Kuuluisin nähtävyys matkanvarrella on meressä olevat korkeat kivet, 12 apostolia. En oikein tiedä mistä nimi, 12 apostolia on tullut, koska niitä on alunperinkin ollut vain yhdeksän ja nyt enää kahdeksan, kun vuonna 2005 yksi sortui.



Toinen tunnettu kivimuodostelma oli London bridge, joka sekin on osittain sortunut. Aiemmin se oli yhtenäinen silta, jonne pääsi kävelemään rannasta. Nykyään sitä voi enää katsella kauempaa näköalatasanteelta.


Löydettiin myös kotoisaa puuhaa, nimittäin mansikkafarmi. Pysähdyttiin keräämään meille välipalaksi vähän mansikoita. Oli outoa mennä keräämään pelkän kilon rasian kanssa, se täyttyi niin nopeasti. Yleensä sitä on tottunut viettämään aikaa tuntikaupalla isojen ämpärien kanssa. Meille myös iloisesti kerrottiin, että kerätessä saa maistaa yhden mansikan ilmaiseksi, siis YHDEN!! Eniten oltiin odotettu sitä, että syötäisiin mahat täyteen kerätessä, niin ei tarvitsisi maksaa. 




 

2 kommenttia:

  1. Kerro ihan rehellisesti, söitkö tosiaankin vain sen yhden luvallisen mansikan poimiessa? :)
    Tätä asiaa pohtii Äiti.

    VastaaPoista
  2. Ei pystynyt syömään enempää kun siinä oli työntekijä vahtimassa ja neuvomassa koko ajan vieressä.

    VastaaPoista

Matka