tiistai 2. heinäkuuta 2013

Puu tohtorointia


On ollut niin kotosaa olla takasin täällä hallissa. Mikään ei ole muuttunut reilun kuukauden poissaolon aikana paitsi muutama lamppu tullut keittiöön lisää. Me tosin asutaan nyt eri paikassa, hallin pikku makuuhuoneessa. Ja koska on talvi ja tää halli on niin hyvin ilmastoitu niin täällä on koko ajan kylmä! Onneksi meillä on sängyssä sähkölämmitteinen petauspatja. Ihana mennä iltasin aivan jäässä sänkyyn kun se on valmiiksi lämmin.



Täällä on meiän kanssa myös kaksi ranskalaista 22-23 vuotiasta poikaa. Mukavimpia tähän mennessä, ensimmäiset jotka ei oo koko ajan piilossa omissa oloissaan. Ne ei oo kovin hyviä englannissa mutta ne selvästi haluaa oppia, koska ne juttelee tosi paljon. Sehän se yleensä on se tänne tulon tarkotuskin, tutustua ihmisiin ja oppia englantia.

Koko viime viikko ”lääkittiin” puita. Koko vuosi on ollut poikkeuksellisen sateinen, joten maa on ollut liian märkä ja siitä syystä (luultavasti) osa avokadopuista on saanut jonkun taudin. Avokadoja on kokonaisuudessaan vähemmän kun viime vuosina ja jossain puissa ei ole yhtään. Eli ollaan laitettu ruiskuilla jotain happoa puiden runkoihin ja sen pitäisi kuulemma tappaa ne pahat bakteerit sieltä. Tän vuoden satoon se ei enää kuitenkaan ehdi auttaa.




Jokaiseen puuhun laitetaan kaksi ruiskua. Ensin porataan kaksi reikää molemmille puolille runkoa, noin 5-10 sentin päähän maasta. Sen jälkeen ruuvataan ruiskut kiinni ja annetaan olla niin kauan, että happo on imeytynyt eli noin 6-12 tuntia. Hidasta hommaa, koska ruiskuja on vaan noin 70 ja puita se 600. Ja tietenkin viimeset kolme päivää on vaihteeksi satanut kaatamalla, joten ei olla voitu tehdä mitään. Huomenna pitäisi olla kuivempaa, joten päästään taas jatkamaan.

1 kommentti:

  1. Ootte ihan oikeittein hortonomien näkösiä! Meidänkin pitäisi täällä vähän lääkitä pensasaidoissa olevia kasvustoja. Lääkkeen nimi on Roundup. Ei vissiin ole sama kun siellä käyttämänne.
    Terveisin äiti

    VastaaPoista

Matka