sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Yli 10 000 avokadoa kerättynä


Saatiin keräysapua jo heti tiistai iltana, ranskalainen tyttö ja poika. Ne oli vasta tullu Australiaan viisi päivää ennen tänne tuloa. Tosi mukavia! Tytön isällä on ranskassa omena ja päärynä farmi, joten se on tehnyt tällästä työtä jo pienestä pitäen.


Yksi viikko keräystä jo takana ja saatiin kolme kuormalavallista lähetettyä Sydney:n myyntiin ja loput pariskunta myi itse Brisbanessa markkinoilla nyt viikonloppuna.



Avokadot laitetaan keräyksen jälkeen koneeseen missä pyörii samantapaisia harjoja kuin autopesulassa, jotka kiillottaa kuoren ja tekee siten siitä mahdollisimman herkullisen näköisen. Sen jälkeen kone lajittelee ne punaisiin isoihin ”ämpäreihin”. Ne pitäisi mennä koon mukaan, eri kokoiset eri paikkaan mutta se ei oikein toimi. Ämpäreistä me sitten otetaan avokado kerrallaan ja katsotaan onko se 1, 2 vai 3 laatua eli onko lommoja, naarmuja tai reikiä. 1 laatuiset lajitellaan koon mukaan pahvilaatikoihin, jotka sitten lähetetään Sydney:n. 2 laatuiset myydään markkinoilla ja 3 laatuisia annetaan markkinoilla ilmaiseksi vakkari asiakkaille, tutuille ja sukulaisille tai syödään itse.




Sydney:n meneviin avokadoihin pitää laittaa tarra, josta näkee että avocadot on kotimaisia.



Saadaan syödä nyt itsekin niin paljon avokadoja kun halutaan. Mun uusin herkku onkin paahtoleipä avokadolla ja juustolla. :)



2 kommenttia:

  1. Laitatko siihen leivän päälle avokadoa viipaleina vai miten? Ja sitten juustoa päälle? Vai soossaatko ne jotenkin?
    Uusia makuelämyksiä pohtiva äitisi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muussaan, vähän niinkun voitelen sen leivän sillä avokadolla vaarin tyyliin eli paksusti sitä :)

      Poista

Matka