torstai 5. syyskuuta 2013

Osavaltion vanhin pubi ja kuumat lähteet

Alice springsin jälkeen tiedossa oli mukava päivä autossa istuen, kun ajettiin noin 800km Daly waters nimiseen pikkukylään. Siellä on tämän osavaltion ensimmäinen pubi, avattu vuonna 1930. Myös Australian ensimmäinen kansainvälinen lentokenttä oli siellä, nykyään tuskin on enää paljoakaan käytössä. Pubin lisäksi kylässä ei oikeastaan ollut yhtään mitään.





Pubi oli tosi hauskan näköinen paikka, siellä oli joka paikka täynnä kaikenmaailman “koristeita”. Oli rintsikoita, kolikoita, varvassandaaleja, hattuja…seinät täynnä. Ilmeisesti matkailijoiden jättämiä.

Autossa istumisen jälkeen haluttiin pitää rennompi päivä, joten suunnattiin Matarankaan. Paikka on kuuluisa kuumista lähteistä, joiden vesi on aina keskimäärin 34 astetta lämmintä. Vietettiin päivä siellä uiden ja lilluen. Mukavaa, mutta kun ulkonakin oli yli 30 astetta niin ei kyllä kovin raikastavaa.


 Käytiin lähteiden välissä joessa vilvoittelemassa.


Toinen lähde oli tosi hienon näköinen paikka. Pinnalta katsottuna näytti tavalliselta lammelta mutta kun meni pinnan alle, pohja ja kasvit näytti tosi kimaltavalta.




(Alhaalta kartasta voit seurata missä me mennään)

1 kommentti:

Matka