sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Uluru ja Kata tjuta

Alice springsistä jatkettiin matkaa kohti Australian ehkä suurinta nähtävyyttä Uluru/Ayers rock kiveä. Matkalla pysähdyttiin katsomaan paikkaa mihin on joskus tippunut avaruudesta meteoriitti. Ei siellä oikein muuta näkynyt kuin hirvittävän iso kuoppa maassa.


Seuraavat kaksi päivää vietettiin Uluru-Kata Tjuta kansallispuistossa. Ensimmäinen päivä meni Ulurua katsellessa ja kierrellessä. Se on 348 metriä korkea ja sen ympäri menee 10,6 km pitkä kävelyreitti, joten päätettiin kävellä se. Reitti oli tosi helppo kulkuinen, pelkkää tasaista polkua. Kaukaa katsottuna kivi näyttää vaan möykyltä mutta lähempää  se olikin täys erilaisia reikiä ja luolia. Nähtiin myös muumeista tuttu mörkö yhdessä kohtaa J Siellä oli joka aamu kello 8 ilmainen opastettu kävely, jossa kerrottiin historiaa kivestä ja aboriginaali asukkaiden elintavoista sillä alueella, joten mentiin seuraavana päivänä vielä pieni osa reitistä uudestaan. En olisi ikinä uskonut kuinka paljon syötävää löytyy täältäkin luonnosta, jos vain osaa etsiä. Lisäksi opittiin, että edelleen Australiassa puhutaan noin 50 eri aboriginaali kieltä ja osa lapsista oppii englannin vasta kouluun mennessä.



Kaikki kehui auringonlaskua ja –nousua, joten pitihän meidänkin ne katsoa. Samanlailla se näytti siellä nousevan ja laskevan kuin muuallakin.



Kata Tjuta/Mount Olgas on ryhmä isoja kiviä, joista korkein on 546 metriä. Kivien väleissä menee kaksi eri kävelyä, toinen 7,4km ja toinen 2,6km pitkä. Käveltiin molemmat. Oli kyllä aivan erilaiset kävelyt kuin eilen! Välillä joutui kiipeilemään kiveä pitkin ylös tai hyppimään lohkareiden päälle. Maisemat reitin varrella oli niin mahtavat!






Huomaa teksti kivessä Jessen käden vieressä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Matka