lauantai 4. toukokuuta 2013

Fraser island


Alotettiin meiän retki maailman suurimmalle hiekkasaarelle pienellä aamupysähdyksellä Tin can bayssä. Sinne kerääntyy joka aamu delfiinejä ja niitä saa ruokkia. Koska ne on villidelfiinejä, niin ikinä ei voi tietää montako niitä saapuu paikalle vai tuleeko yhtään. Meidän onneksi tuli edes yksi, 21 vuotias poika delfiini, Mystique.


Siitä jatkettiin sitten matkaa saarelle päin. Sinne mentiin autolautalla, matka kesti noin 15min. Tavattiin heti lautalla belgialainen pariskunta, jonka kanssa reissattiin yhdessä koko kaksi päivää. Saarella on pelkkiä hankalakulkusia hiekkateitä, joten sinne saa mennä vaan neliveto autoilla. Parhaiten saarella pääsee ajamaan noin 150km pitkää itärantaa pitkin, saaren sisämaan tiet on tosi kuoppasia ja mutkasia. Saarella pitää aina katsoa milloin on nousu- ja laskuvesi, koska osa rannoista peittyy nousuveden aikana, jolloin siitä ei pääse ajamaan. Piti suunnitella tarkkaan mihin halusi mennä ja missä yöpyä, että varmasti pääsi ennen nousuvesiä.



Belgialaisilla oli astetta hienompi auto. 

Saarella on merenpinnan yläpuolella olevia makeanveden järviä. Me käytiin niistä tunnetuimmalla, Lake McKenziellä. Olis haluttu käydä kattomassa muitakin, mutta aika ei riittänyt.


Pojat kävi myös pulikoimassa purossa.

Champagne pools, laskuveden aikana tähän muodostuu kaksi ”uima-allasta”, mutta nyt vesi oli jo liian korkeella.


Nähtiin myös dingo. Ne on saarella tosi yleisiä ja kaikkialla oli varotuskylttejä, ettei saa jättää ruokia mihinkään lojumaan eikä missään nimessä saa ruokkia niitä. Saaren länsirannalla on kuulemma nähty myös krokotiilejä, mutta me ei onneksi menty sille puolelle ollenkaan.


Yks saaren nähtävyyksistä on vuonna 1935 syklonin takia karille ajanut laivanhylky.


Oli kyllä super paljon hiekkaa! Ihania hiekkadyynejä, -vuoria ja –rantoja. Ja kävi meinaan urheilusta kiipeillä noille dyyneille! Pohkeet ihan jumissa.




Retki meni muuten hyvin, mutta jäätiin pari kertaa jumiin kun meidän jääräpää kuski ei suostunut ottamaan tarpeeksi ilmaa renkaista pois, vaikka kuinka yritettiin sanoa. 






2 kommenttia:

  1. Ihanan näköstä toi valkonen hiekka! Voitko tuoda tuliaisina sitä hiekkalaatikkoon jokusen ämpärillisen?
    Terveisin äiti

    VastaaPoista
  2. Terveisiä Yyterin hiekkarannoilta! Nyt kyllä olen kade, tuosta delfiinistä!!!! Teidän hiekka on kyl vähän valkoisempaa! Vitsi te olette nähneet niin hienoja paikkoja ja upeita kokemuksia elämään. TÄä blogi on kans upea juttu, ihanaa kun viitsit kirjoittaa ja kuvata. Kiva nähdä teitä kuvissa! toinen äiti

    VastaaPoista

Matka