sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Maalari maalaa taloa


Eilen päästiin aloittamaan maalaus. Keittiön puolen seinät maalataan valkoisella ja olkkarin seinät vaalean siniharmaalla. Ovet maalataan vähän tummemmalla siniharmaalla ja listat ja ovenkarmit vielä vähän tummemmalla siniharmaalla.

Vasemman puoleinen iso testiläiskä on seinäväri ja alapuolella listaväri. Kolmesta pienestä alimmainen on oviväri.
 Maalaushan tavallaan alkoi jo toissapäivänä, kun saatiin ”maalaus opas ensikertalaiselle” lehtinen luettavaksi. Se piti lukea tarkasti muutamaan kertaan, että varmasti osataan. Seinien maalaaminenhan on kuitenkin aika haastavaa hommaa!


En tiedä onko se itse lukenut opasta, koska ainakin sillä on maalausjärjestys aika hukassa. Yleensähän tietääkseni aloitetaan ylhäältä alaspäin. No täällä aloitettiin ensin keittiön seinästä ja minä aloitin maalaamaan olkkarin jalkalistoja. Olisi kuulemma hyvä saada jalkalistat ennen seinän aloittamista maalattua. Ja sekä seinät että jalkalistat olisi hyvä saada maalattua ennen tiistaita kun tulee kattomies laittamaan uutta kattoa, joka siis maalataan viimeisenä.


Sähkömies tietenkin otti ensin kaikki valaisimet pois katoista ja seinistä ettei ne sotkeennu.  Onneksi oon keksiliäs.

Tää nainen on muutenkin tosi tarkka kaikesta, mitään ei saa heittää roskiin, koska kaikkea voi vielä tarvita joskus. En tiedä mitä se aikoo tehdä keittiön vanhalla pöytälevyllä tai vanhoilla kaapinrungoilla. Kaikki ruuvit mitä irrotetaan pitää laittaa varmaan talteen, että voi käyttää samat ruuvit kun kiinnitetään verhotangot ja muut takasin paikoilleen. Olisihan se kauheeta tuhlausta ostaa uusia ruuveja, kun ne on niin kamalan kalliitakin. Yhdenkin ruuvin hukkuminen on katastrofi!

Toinen katastrofi meinasi myös käydä kun pojat imuroi hieman märkää betonipölyä timanttisahauksen jälkeen. Imuri ei sen jälkeen enää toiminut. Kamalaa jos olisi joutunut ostamaan uuden, nykyinenhän on vaan noin 50 vuotta vanha. Onneksi nainen sai imurin vielä toimimaan. Ensin vähän kuivatti sitä, sitten pesi hammasharjalla, sitten vähän kuivatti, sitten vähän pesi hammasharjalla….kolme päivää imuria siivottuaan se vihdoin alkoi toimia.

Kuva nuorentaa noin 30 vuotta


1 kommentti:

  1. Ajattele miten paljon olisi säästynyt maalia, jos olisi ensin kiinnittänyt kaikki kaapistot paikoilleen ja sitten maalannut ne osat seinistä jotka jää näkyviin. Huima säästö! :)
    Terveisin äiti.

    VastaaPoista

Matka