keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Matkalla Cairnsiin


Sunnuntaina lähdettiin jatkamaan matkaa kohti Cairnsia. Päästään saman tsekki miehen kyydillä, millä tultiin Lismoreen. Se on ostanut nyt oman auton, jolla se aikoo matkustaa Broomeen asti kuukaudessa eli aika nopeeta tahtia. Yritettiin löytää ensin jotain muuta kyytiä, koska olisi haluttu viettää matkalla noin 2 viikkoa ja nähdä paikkoja matkanvarrelta. Luultiin siis, että koska on kiire, ajellaan suorinta reittiä ilman turhia stoppeja. Meiän lisäksi kyydissä on yksi saksalainen poika.


Oltiin kuitenkin väärässä! Ollaan edetty nyt 3,5 päivän aikana hurjat 350km (kilometrejä oikeasti ajettu varmaan melkein tuplat kaikkien edestakas ajojen ja muiden turhien mutkien takia). Tsekki miehestä on paljastunut matkanvarrella kaikkia uusia ja ei niin ihania piirteitä. Tässä muutama esimerkki: 1. Vain Hungry jacks tai mäkki ruoka käy ja kun nälkä yhtäkkiä iskee, niin jos lähin paikka on 20km takanapäin, niin käännytään takaisin ja haetaan ruokaa. 2. Joka ainoa roska/romukasa tien vierellä pitää pysähtyä tutkimaan, voi löytyä vaikka mitä hyödyllistä. Löydettiin jo esimerkiksi katkennut liikennemerkin varsi, tuiki tarpeellinen tottakai!!

Surffilaudan takana siis tämä uusin aarre
3. Aina kun on jotain kuvattavaa (ihan mitä vaan!), pysähdytään kuvaamaan. Varsinkin auringon nousun ja laskun ihme on joka päivä yhtä mullistava. 4.Ilmainen yöpymispaikka pitää löytyä, mieluiten läheltä. Jos lähin ilmainen leirintäpaikka on vaikka 15km päässä, on parempi etsiä lähistön syrjäteitä kierrellen joku hyvä pellonnurkka vaikka se sitten kestäisi sen kolme tuntia niin kuin eilen. Ilmeisesti toi auto kuluttaa bensaa vaan silloin kun edetään johonkin eli jos kiertää esimerkiksi 40km ympyrää etenemättä mihinkään eikä lähde sinne 15km päähän, säästää bensaa. 5. Eli vaikka ei olla paljoa mihinkään edetty, ollaan saatu istua autossa joka päivä ihanan paljon!


Kyllä tätä lehmälaidunta kannatti kolme tuntia ettiä

Näitä asioita lukuun ottamatta on ollut ihan mukavaa, ollaan onneksi nähtykin muutamia paikkoja, käyty uimassa ja rannalla (tänään käytiin nudistirannallakin) ja kävelty kansallispuistoissa.

Byron bayn majakka
Byron bayssä iltauinnilla
Jesse snorklaa Marcoolassa

 Jesse pääsi vihdoin kokeilemaan surffaustakin.



Ja tietenkin on päästy telttailemaan. On ollut hauska pitkästä aikaa nukkua teltassa ja makuupussissa. Oon ihan rakastunut mun ihanan väriseen makuupussiin.


Saatiin meiän teltta ilmaseksi siltä pariskunnalta, jolla oltiin viime kuukausi. On ainakin tilava! 


 Noosan kansallispuisto






1 kommentti:

  1. No matkantekohan se on aina mukavinta, ei määränpää vai kuinka se meni! Antaako se teidän ajaa, pistäkää nasta lautaan. On noi maisemat tosi upeita teillä. Täällä Vappupäivänä kävin pinoon halkoja mökille kuivuun, paistelee mutta tuulee. Tästä kesä alkaa! Mamma.

    VastaaPoista

Matka