lauantai 2. maaliskuuta 2013

Jenolan caves


Tänään tehtiin retki 1,5 tunnin matkan päähän Jenolan cavesin kalkkikiviluoliin. Se on tän Blue mountainsin alueen suosituimpia nähtävyyksiä. Siellä oli useita eri luolia, osassa oli enemmän portaita ja muutenkin vaikeampi kulkusia kuin toiset ja myös kierrokset oli hieman eri pituisia, 1-2 tuntia. Siellä oli aikataulu, että monelta mikäkin luolakierros alkaa. Me päädyttiin Temple of baal nimiseen, koska se sattui menemään sopivaan aikaan. Luolakierros kesti 1,5 tuntia ja se oli yks helpoimmista luolista, vaan 288 rappusta (eli noin 1000 vähemmän kuin luolassa missä oli eniten rappuja.)






                         
Luola oli tosi hieno! Se oli täys tosi hienoja tippukiviä. Ne ei näyttänyt yhtään kiveltä, enemmänkin steariinilta tai joltain vahalta. (Noi kimaltelevat ei ole timantteja, vaikka ne vähän siltä näytti. Olin vähä pettynyt kun opas kertoi.) Meillä oli oppaana sellainen vanhempi mies, se oli tosi hauska ja osasi kertoa asiat kiinnostavasti. Olisin halunnut mennä useempaankin luolaan jos olisi ollut enemmän aikaa ja RAHAA. Jokainen luola maksoi erikseen, joten olisi tullut aika kalliiksi.









3 kommenttia:

  1. Kyllä te olette jo kuukauden aikana nähneet kaikenlaista hienoo siellä.Mitähän tulevat kuukaudet tuo tullessaan? Onko aika menny nopeesti? Merja

    VastaaPoista
  2. Ai ei ollut timantteja. Voi harmi. Ennätin jo kuvitella miten te Jessen kanssa marssitte peräkkäin hakut olalla kuin kääpiöt Lumikissa. Eikös nekin jotain timantteja louhineet.

    Rakkain terveisin äiti.

    jk. Ilmeisesti en nyt sitten saa timantteja tuliaisiksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä niitä timantteja löytyy Brisbanesta, voin etsiä jo valmiiksi jonkun kivan kultasepänliikkeen niin viedään iskä sinne tutustumaan kun tulee.

      Poista

Matka