lauantai 9. maaliskuuta 2013

Katoomba, Scenic world ja Three sisters


Tänään aamulla toi äiti heitti meiät Penrithin juna-asemalle, josta suunnattiin Jessen kanssa Katoombaan koko päiväksi. Katoombassa on Blue mountainsin tunnetuin nähtävyys eli Three sisters kalliot. Junamatka kesti noin tunnin, mä ihailin maisemia ja Jesse tietenkin nukkui. Perille päästyä lähdettiin kävelemään kohti Scenic worldiä. Scenic worldissä on neljä erilaista reittiä (cable-, sky-, rail- ja walkway), joista jokaisessa näkee maisemia. Cable- ja skywayssä oli tommoset vaunut, jotka kulki noita kaapeleita pitkin. 



Me alotettiin cablewayllä, joka vei alas tonne laaksoon missä oli walkway eli kävelyreitti minkä varrella näki luontoa ja myös vanhan hiilikaivoksen.




Kun oltiin nähty tarpeeksi, mentiin takaisin ylös ja hypättiin skywayn kyytiin joka kulki siitä laakson yli. Siinä oli lasilattia, joten näki tosi hyvin sinne alas 270 metrin päähän missä oltiin just kävelty.



Lisäksi siellä alueella on super paljon erilaisia vaellusreittejä/luontopolkuja eli australialaisittain bushwalks=puskakävelyitä. Jatkettiin siis kävellen yhtä polkua pitkin kohti Echo pointin näköalatasannetta, joka on paras paikka katsella Three sisters kallioita. Oli kyllä aivan mahtavat maisemat!








1 kommentti:

  1. Mahtavia maisemia! Varmasti upea päivä. Kivat ruutukengät sinulla. :) Äiti

    VastaaPoista

Matka