perjantai 8. maaliskuuta 2013

Lisää eläimiä


Eilen nähtiin yks Australian myrkyllisimmistä hämähäkeistä, Sydney funnel-web spider. Jesse oli kaivamassa ojaa tossa pihassa ja yhtäkkiä näki sen ojan pohjalla. Sit se tietty huusi mut äkkiä kattomaan. Jaiks! Jesse oli sitä jo kaivaessa vahingossa lyönyt, joten se ei pystynyt kävelemään, niin tapettiin se sitten kun oltiin hetki pällistelty. (Ihan ku muuten olisin muka jättänyt henkiin!!) 

Tässä myös toinen ällottävä hämähäkki mikä nähtiin kun oltiin siellä farmilla. Kamalan näkönen sekin mutta ei myrkyllinen. Toisessa kuvassa ilmeisesti sen saalis.



Toisin kuin hämähäkit, linnut on täälläpäin paljon kauniimpia ja värikkäämpiä. Tämmösiä punarosella papukaijoja asuu paljon näissä pihapuissa.


Myös lintujen laulanta on täälläpäin aika erilaista. Sitä ei kyllä voi ehkä kutsua kauniimmaksi, enemmänki ehkä vaan huomiota herättävämpää. Ylemmässä videossa Eastern whipbird eli suomeksi piiskatimali ja alemmassa Kookaburra eli suomeksi isonauraja.






Olisin halunnut laittaa itse nauhoitetut äänet, mutta Jesse vahingossa poisti ne. Ja vaikka joka aamu on herätty noihin ihaniin ¨viserryksiin¨ niin tietenkin nyt kun niitä on oikeen odottanut, että saisi nauhalle, niin eipä oo kuulunut. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Matka